PROSTAFF TEAM

ROBIN

FREDERIK

JEROEN

TOON

ROBIN

Teamlid Prostaff Lupa Gear

Hallo,

Mijn naam is Robin De Smedt en ik woon in Merchtem.


Ik ben zoals vele anderen beginnen vissen op jonge leeftijd via een familielid. Mijn vader heeft mij aan het vissen gezet en mijn nonkel was voorzitter bij de plaatselijke visclub. Zo heb ik dus eerst kennis gemaakt met de vaste stok. Al snel was ik verkocht aan het vissen en dit is sindsdien alleen maar in stijgende lijn verder gegaan. Na jaren vissen met de vaste stok groeide mijn interesse naar andere takken in de hengelsport. De werphengel sprak mij meer aan omdat deze toch meer opties kon bieden. Hierdoor ben ik begonnen met het karpervissen. Na een aantal jaren karpervissen kwam ik tot het besef dat het statisch vissen toch niet helemaal mijn ding was.

 

Op dat moment kwam ik bij het roofvissen terecht. Dit bleek al snel de perfecte visserij voor mij. Zonder al te veel materiaal of voorbereiding kan je snel een visje aan de kant brengen. Kennis, ervaring en volharding maken het verschil in vangsten. Dit maakt het roofvissen ook een sociale sport waarbij het fijn is ervaringen met andere vissers te delen en elkaars visserij te verrijken. Het roofvissen is hierdoor voor mij de ideale vrijetijdsbesteding. Ik kan rust vinden in de natuur, adrenaline bij de prachtige rovers en de passie met anderen delen.


Ik vis voornamelijk met softbaits en hardbaits maar kan er ook veel plezier in vinden snoeken te belagen met streamers op de vliegenlat.

JEROEN

Teamlid Prostaff Lupa Gear

Hallo,


Ik ben Jeroen Debouver, woonachtig in Destelbergen.


Mijn vis avonturen begonnen op de middelbare school. De meester vroeg aan ons wat onze hobby/sport activiteiten waren. Twee van mijn medeleerlingen zeiden vissen. Ik schoot in de lach en zei de typische woorden wat elke gepassioneerde visser wel eens te horen krijg 'Bah vissen wat is er daar nu toch aan', zitten op een stoeltje en naar een dobbertje zitten kijken . En als antwoord kreeg ik: 'Ga maar ne keer mee'. En aangezien ik het toch eens wou ervaren wat die vissers gedreven hield om op dat bakje te zitten en eindeloos turend naar dat dobbertje te kijken ging ik met volle moed mee. En ja hoor na een uur op mijn visbakje te zitten langs de vijver. En naar mijn dobbertje te kijken en mijn eerste vis aan de lijn maaktse mij meteen verkocht . De spanning de adrenaline bij de vangst en de kameraadschap langs het water maakte mij een frequente visser. Jaren later leerde ik het roofvissen kennen, de variatie van de technieken. Het actief zoeken naar de roofvis op de plassen, kanalen, rivieren en stadswateren. En de keiharde aanbeten van de snoekbaars. De vechtersmentaliteit en de schoonheid van de baars. De snoek die mijn slip laat zingen, maakte van mij een frequente gepassioneerde roofvisser. In het voorjaar en in de zomer ben ik wekelijks te vinden al jiggend aan de waterkant. Of met hardbaits achter de roofbleien aan .En in de winter Carolina riggend op de plassen achter die grote winterbaarzen aan.TOON

Teamlid Prostaff Lupa Gear

Hallo,

Beste collega visser,


Ik ben Toon Van Lierde, ook wel te vinden als Belgian_prdtr_angles op Facebook. Woonachtig te Aalst.


4 jaar geleden vloeide ik van het feedervissen in het roofvissen. Wekelijks ben ik meerdere malen aan het water te vinden in de Benelux. Ik trek er graag op uit met de bellyboat op grote Nederlandse waters zoals onder andere het Haringvliet. Ook trek ik er nog even graag op uit vanaf de kant op de lokale waters zoals de Dender, voor mij een eer deze naast de deur te hebben, vooral voor de HELE grote snoekbaarzen die er rondzwemmen.


Mijn visserij loopt breed uit, van halfwater vissen met grote shads, tot mijn FAVO-techniek 'Carolina-Rig'. Deze heeft mij al veel mooie baars opgeleverd. Het blijft kicken!FREDERIK

Eigenaar en teamlid Prostaff Lupa Gear

En ik ben Frederik,

afkomstig van Sint-Niklaas en woonachtig in Niel.


Als 14-jarige werd ik door mijn vader ondergedompeld in de wereld van de hengelsport. Het begon allemaal door gewoon mee te gaan kijken, benieuwd naar de visjes. Maar al snel wilde ik dat toch ook eens zelf proberen. Ik begon samen met hem te vissen op kleine binnenwateren, vijvers en meren, dit in België, Nederland en Frankrijk. Stilaan groeide mijn passie en ik wilde meer. 2 jaar later trok ik op zee. Wat een vrijheid en rust… Op mijn 18de zat ik dikwijls ganse weekends (of langer) op zee te vissen. In 2000 kwam ik in de Nationale ploeg terecht. Een jaar later, op mijn 20ste, werd ik Vlaams en Wereld kampioen zeevissen bij de beloften. Hét toppunt van mijn ‘viscarrière’!


Dan komt er een moment in je leven dat je meer tijd in je carrière en je gezin wil steken, dus het vissen werd aan de haak gehangen, maar het bleef een passie.


Enkele jaren geleden kreeg ik dan ook opnieuw de kriebels te pakken. Al ging ik niet meer terug naar zee. Het roofvissen op kleine wateren beviel me enorm. Aan de waterkant kan ik tot rust komen en genieten van de prachtige roofvissen die gelukkig toch wel eens willen bijten op een aasje.